Cégvilág

Új központba költözött a Nokia

A Nokia most átadott budapesti központjában már olyan fejlesztéseken dolgoznak, amely a következő évtizedekben napi szinten könnyíti meg az életünket.

Kedden hivatalosan is felavatták a budapesti Corvin-negyedben megépült Nokia Skyparkot, amely Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja lesz. Amellett, hogy a komplexum a Nokia Globális Technológiai Központjának ad otthont, a Nokia Bell Labs hazai kirendeltsége is itt végez kutatómunkát. A budapesti Nokiánál már több mint kétezren dolgoznak, sokan közülük a világszínvonalú technológiai fejlesztéseken.

A Nokia globális fejlesztési stratégiájában Magyarországra kiemelt, központi helyként tekint, és az elkövetkezendő időszakban is folyamatosan bővíteni kívánja kapacitásait. Ennek a jelentősége már a csak azért is túlmutat önmagán, mert a Nokia globálisan nagyon komoly expanzióban van” – mondta az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter .

„A Nokia Skypark megnyitása is bizonyítja, hogy vállalatunk hosszú távon számít Magyarországra, a magyar emberek tehetségére és szakértelmére. Kollégáink itt fejlesztik például azt a vasúti mobil távközlési hálózatot is, amelyet a Nokia az egész világban hasznosít” – mondta Zagyva Béla, a Nokia Networks Magyarország ügyvezető igazgatója a megnyitón. A Nokia hazai kutatóközpontja a fogyasztók jövőbeni igényeire keres hatékony megoldást. Céljuk, hogy megalkossák a jövő problémáira választ legkifinomultabb technológiát, ami a következő évtizedekben napi szinten könnyíti meg az életünket. A Nokia Bell Labs olyan fejlesztéseken dolgozik, amelyek tíz éves távlatban határozzák meg és forradalmasítják a digitális életteret.

Zagyva Béla Skypark Szijjártó Péter Nokia
Kapcsolódó cikkek