Cégvilág

Új magyar fürdő csatlakozott az elitklubhoz

Ötcsillagos minősítést kapott három kategóriában is a nyíregyházi élmény-és parkfürdő. Ezzel az elismeréssel csak néhány nagy hagyományú fürdőhely rendelkezik az országban.

Bekerült az öt legjobb vidéki fürdő közé a nyíregyházi Aquarius fürdő. A nemzeti tanúsító-védjegy rendszer alapján élményfürdőként, gyógyfürdőként és strandfürdőként is az ország élvonalába sorolták a szabolcsi megyeszékhelyen működő helyet – közölte a hirado.hu.

Az élményfürdő, a mögötte található strand és a gyógyászati részleg új, ötcsillagos minősítésének előzményeiről Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója azt mondta, 2016 nyarán érkezett hozzájuk a Magyar Fürdőszövetség minősítő bizottsága, amely az említett három kategóriában rendkívül sok szempont alapján vizsgálódott. Az Aquarius fürdő elbírálásnál többek közt számított az infrastruktúra, a szolgáltatási skála, a vízminőség, a víztisztítási technológia, az orvosi jelenlét és a kezelések száma is. Eddig ötcsillagos minősítéssel csak Hajdúszoboszló, Gyula, Sárvár és Zalakaros rendelkezett. A kiemelt helyek a védjegyet öt évre kapták.

A magyarországi fürdők többsége már kinyitott, június 15-re pedig minden strand kinyit – mondta Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára . Budapesten például a Csillaghegyi strand kinyitott, a Római május 28-án, a Palatinus, a Pünkösdfürdői és a Paskál strandrésze pedig június 3-án nyit. A nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által üzemeltetett Aquarius Élmény- és Parkfürdő szerdai közleménye szerint a gyermeknapi hétvégén nyit, május 27-én. A strandok árbevételének hatvan-hetven százaléka nyáron, két-három hónap alatt folyik be, ezért működésük szempontjából nagyon fontos az időjárás – tette hozzá Hegyi Ákos. Tavaly például a hűvös, esős nyár nem kedvezett a strandoknak, amelyek így csak az előző évi forgalom 50-60 százalékát hozták.

 

vendéglátás fürdő turizmus
Kapcsolódó cikkek