Cégvilág

A Paksi bővítés gazdaságtörténeti értéket hordoz

A paksi erőmű bővítése nem egyszerű energetikai kérdés, hanem Magyarország gazdaságtörténetének valaha volt legjelentősebb fejlesztési programja – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A paksi erőmű bővítése nem egyszerű energetikai kérdés, hanem Magyarország gazdaságtörténetének valaha volt legjelentősebb fejlesztési programja – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon egy, a nukleáris energiának a zöldenergia-mixben játszott szerepéről megtartott panelbeszélgetésen.

A tárcavezető az MTI-nek telefonon nyilatkozva üdvözölte, hogy az által minden tekintetben engedélyezett beruházás aktív szakaszához érkezett. Mint mondta, Magyarország megkezdi paksi építkezés területének előkészítését, amely másfél évet vesz igénybe, amit követően megkezdődhet az erőműblokkok építése.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Roszatom szerdán 770 millió euró (237 milliárd forint) értékben meghirdette az első közbeszerzési eljárást a két új paksi blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására.

gazdaságtörténet energia bővítés Paks Szijjártó Péter beruházás gazdaság
Kapcsolódó cikkek