Cégvilág

Két paksi államtitkár lesz

A tervek szerint Becskeházi Attila is államtitkár lesz a paksi kapacitás pótlásért felelős minisztériumban Aszódi Attila mellett, válaszolt a Világgazdaságnak Süli János, a tárca minisztere a beruházásról az MKIK magyar-orosz tagozata által rendezett konferencián.

Aszódi Attila, aki eddig kormánybiztosként felelt a projekt előkészületeiért, a két új blokk „kerítésen belüli”, lényegében a szakmai részeit irányítja majd, Süli János a „kerítésen kívülieket”, Becskeházi Attila pedig a beruházásban részt vevő vállalatokkal való kapcsolatot koordinálja. Becskeházi Attila, akinek Süli János szerint több évtizedes, most jól hasznosítató szakmai tapasztalata van, egyelőre nem kívánt nyilatkozni a Világgazdaságnak, mert a kinevezése még terv.

A paksi bővítésért felelős miniszter is friss a kormányzatban: Orbán Viktor kormányfő április 10-én jelentette be a parlamentben, hogy tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására. Süli János április 26-án lépett hivatalba.

Részletek a holnapi Világgazdaságban.

pakis bővítés államtitkár
Kapcsolódó cikkek