Cégvilág

Bajban a T-Mobile? Kábelszolgáltatókkal tárgyal a Sprint Corp

A hír hallatán a T-Mobile US fő részvényese, a Deutsche Telekom árfolyama közel 2,5 százalékot zuhant.

Új partnerekkel tárgyal a Sprint Corp: a Comcast Corppal és a Charter Communications Inc.-kel, az amerikai piac két vezető kábelszolgáltatójával. A Wall Street Journal információi szerint a két kábelóriás a Sprint vezeték nélküli hálózatán értékesítené saját szolgáltatásait. A lap szerint felvetődött egy kevéssé valószínű forgatókönyv is: a két vállalat közösen vásárolná meg a Sprintet.

Mindenesetre a felek kikötöttek egy két hónapos, kizárólagos tárgyalási időszakot, amely alatt a Sprint és a T-Mobile US közti, összeolvadásról szóló egyeztetés szünetel. A hír hallatán a T-Mobile US fő részvényese, a Deutsche Telekom árfolyama közel 2,5 százalékot zuhant. A sajtóban felröppent hírt egyébként egyik cég sem kommentálta.

A Comcast és a Charter két hete jelentette be, hogy partnerségi megállapodást kötöttek: egy évig egymás tudta nélkül nem kötnek üzletet vezetés nélküli szolgáltatásokra vonatkozóan. A Comcastnek ráadásul már van hasonló megállapodása a Verizonnal, sőt a Sprinttel is letárgyalt egyet kilenc éve, amely végül sosem lépett hatályba. A Reuters úgy fogalmaz, hogy a kábelszolgáltatók és a Sprint közti tárgyalások nem akadályozzák meg a Sprint és a T-Mobile US közti, hetekkel ezelőtt belengetett fúziót.

mobiltelefon T-Mobile Sprint
Kapcsolódó cikkek