Cégvilág

Mérnökök a problémás orosz metróról: egyedi lehet a hiba

Darabokra szedhetik a felújított orosz metrószerelvényeket, a szakembereknek ugyanis fogalmuk sincs, mi okozhatta a hétfői lerobbanást.

Két és fél hónap telt el, és hétfőn a felújított orosz metró a legsúlyosabb hibát produkálta: a Kálvin téri állomáson mindkét oldalon kinyílt az ajtósor – írja az Index hozzátéve: a hiba komoly balesethez vezethetett volna, de szerencsére senki nem esett ki a járműből.

 

Mint BKV-s forrásokból a lap megtudta, a felújított metrónak eddig is voltak kisebb-nagyobb problémái, de az ajtókinyílás komoly ügy. Információik szerint a mérnökök azt gondolják, egyedi lehet a hiba, ezért a 3 másik forgalomban levő felújított kocsi tovább közlekedik. Mindeközben a szakemberek átnézik a teljes járművet a fedélzeti számítógéptől egészen az ajtókábelezésig, de egyelőre még nem tudni a hiba okát.

A 37 megrendelt szerelvényből egyelőre 9 darab felújított vonat érkezett vissza Budapestre. Ebből 6 hatósági vizsgával is rendelkezik: négy jelenleg is forgalomban van, egyet – az ajtóhibásat -, kivontak a forgalomból, egy pedig még nem állt forgalomba. További 3 szerelvény hatósági vizsgáztatás alatt áll.

3-as metró szerelvény metró hiba felújított metró
Kapcsolódó cikkek