Cégvilág

Lehet, hogy csak két új Pixel-modell lesz

Hatalmas érdeklődés mellett mutatta be a múlt év végén a Google az új okostelefonjait, a Pixel és Pixel XL pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, igen jó értékeléseket kaptak a tesztelőktől és a felhasználóktól is. Akadnak olyanok is, akik szerint a legjobb prémiumkategóriás mobilok közé tartoznak.

Ezek után nem meglepő, hogy nagyon várja a szakmai közönség az új generációt, és bár csak az év végén számíthatunk arra, hogy megismerhetjük az új készülékeket, már most is számos részlet kiszivárgott. A napokban az XDA Developers nevű blogoldal közölt friss információkat egy olyan forrásra hivatkozva, aki eltöltött valamennyi időt az új Pixelekkel. A beszámoló egyik érdekessége, hogy míg korábban több helyen is azt lehetett olvasni, hogy három modellből áll majd a második generáció, addig az új hír szerint két eszközzel kell majd beérniük a felhasználóknak.

A két telefon közül a nagyobb majdnem 6 hüvelykes OLED kijelzővel érkezik a piacra, Snapdragon 835 processzort kap, 4 gigabyte-os RAM-mal és 128 gigabyte-nyi tárhellyel rendelkezik majd alapfelszereltségként. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tárhelyet lehet-e bővíteni, és ha erre van lehetőség, akkor milyen mértékben. A legújabb hírek szerint az utóbbi időszak trendjeihez illeszkedve nagyon keskeny keretet kap majd a mobil, viszont a Pixelnél továbbra is ragaszkodnak az egykamerás megoldáshoz.

Az első Pixeek egyik nagy erőssége a kamera volt. Forrás: AFP

A kisebb eszköz a friss beszámolók szerint 5 hüvelykes kijelzőt kaphat, ugyanolyan processzor dolgozik majd benne, mint nagyobb társában, és a memóriája is akkora lesz. A tárhely viszont várhatóan csak 64 gigabyte. Érdekes információ, hogy a Google állítólag ennél a készüléknél száműzi a 3,5 milliméteres csatlakozót – ahogyan azt az Apple tette a legújabb iPhone-nál, így két hangszórónak is jut majd hely az eszközön.

A Google számára a HTC készíti a Pixel telefonokat, amelyek első generációját tavaly októberben mutatta be a társaság. Ebből kiindulva sokan úgy gondolják, hogy idén is az ősz második felében érkezhetnek az új modellek, és figyelembe véve a nagy gyártók által követett termékfejlesztési stratégiát, reálisnak tűnik ez a dátum. Az első Pixelek közül a nagyobb, az XL egyértelműen a prémiumkategóriát képviselte árában – 769 dollár volt az induló ár –, és az eszközök a képességeiket vizsgálva is ebbe a csoportba tartoznak. Főleg a kamerájuk kapott sok dicséretet. Egy 12,3 megapixeles Sony szenzor került a telefonokba, ráadásul amíg aktív, másodpercenként 30 képkockát készít a mobil, és amikor fényképezünk vele, ezekből állítja össze a képet a legjobb eredmény érdekében.

mobilkommuikáció okostelefon Google pixel
Kapcsolódó cikkek