Cégvilág

Hatalmas gondban lehet a BKK, lehalt a teljes weboldal

Késő délutántól teljesen elérhetetlen a Budapest Közlekedési Központ hivatalos weboldala.

Péntek délután elérhetetlenné vált a Budapest Közlekedési Központ (BKK) hivatalos oldala – szúrta ki az Index. A lap szerint amennyiben megpróbálja valaki elérni azt, a böngésző egy hibaüzenetet mutat. A vállalat facebook oldala szerencsére egyelőre épségben van, igaz, dühös kommentelők lepték el azt.

Az Index beszámolójához hozzátette: a leállásra nem sokkal azután került sor, hogy kiderült, a BKK elektronikus jegyrendszerét fejlesztő T-Systems feljelentette azt a 18 éves férfit, aki a nemrég bevezetett online jegyvásárlás hibáira hívta fel a figyelmet.

A T-Systems Magyarország szerint kötelességük volt rendőrségi feljelentést tenni a BKK online jegyértékesítési rendszerét ért támadás miatt. A T-Systems Magyarország és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) péntek este közös állásfoglalásban reagált a BKK online értékesítési rendszerét ért informatikai támadások során tett intézkedésekkel kapcsolatban.

A BKK a feljelentéssel kapcsolatban egyébként közleményt adott ki, amelyben azt írták: a T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt ismeretlen tettes ellen (és nem egy konkrét személy ellen) tett feljelentést. A T-Systems Magyarországnak – szigorú belső protokollja szerint – az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni – írták, hozzátéve: ebben az esetben sem tehettek mást. Ugyanakkor megjegyezték: „a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el”.

BKK weboldal
Kapcsolódó cikkek