Cégvilág

Kellemes meglepetés a T-Mobile US-től

Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében a T-Mobil US.

Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében a T-Mobil US. A nyereség 581 millió dollárra hízott a tavalyi év azonos időszakának 225 millió dollárjáról. Ez részvényenként 67 centet jelent a tavalyi 25 cent után, holott az elemzők mindössze 38 centet prognosztizáltak. A bevétel 10,21 milliárd dollárra nőtt a tavalyi 9,29 milliárdról. Az elemzők itt is gyengébb teljesítményt, 9,81 milliárd dollárt reméltek.

Forrás: AFP

Jó hír a befektetőknek, hogy rekordalacsony, mindössze 1,1 százalékos ügyfél-lemorzsolódásról számolt be a harmadik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató. A T-Mobile US 786 ezer új előfizetőt gyűjtött, az elemzők 607 ezerre számítottak. A tavalyi második negyedév végén ez a szám 646 ezer volt. Braxton Carter pénzügyi vezérigazgató közölte, hogy újabban már negyedéves kifizetését is mérlegelik. John Legere, a T-Mobile US vezérigazgatója a CNBC-nek elmondta, hogy a negyedéves eredmények mögött nincs varázslat, „most térülnek meg a hálózatfejlesztésbe fektetett beruházások”. Legere hozzáfűzte, hogy az üzleti ügyfelektől is növekvő bevételekre tett szert a cég.

A távközlési papír árfolyama 3 százalékkal emelkedett a zárás utáni kereskedésben. A T-Mobile US elemzői célára a Reuters átlaga szerint 71,04 dollár, ami 15 százalékkal haladja meg a szerdai záró árfolyamot, az ajánlás: vétel.

eredmények T-Mobile US elemzők
Kapcsolódó cikkek