Cégvilág

Veronai buszbaleset: továbbra sincs gyanúsított

Továbbra sincs gyanúsított a veronai buszbaleset ügyében, a rendőrség szeptember 21-ig hosszabbította meg a nyomozást – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányságnak az MTI megkeresésére csütörtökön küldött válaszából.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a rendőrséget, hogy az ügyben indult nyomozás határideje kedden járt volna le, ezt hosszabbították meg 60 nappal.

Válaszában az Országos Rendőr-főkapitányság azt írta: a veronai buszbalesettel összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség az eljárásáról bővebb tájékoztatást nem adott. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A buszon ötvenhatan utaztak: 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

veronai buszbaleset Verona
Kapcsolódó cikkek