Cégvilág

A múltat idézi az első különkiadás

Ámulatba ejtő kanyarsebesség a Cooper S Seventől.

Az 1959-ben piacra dobott klasszikus Mininek, az Austin Sevennek állít emléket az aktuális nemzedék exkluzív verziója. A Minitől megszoktuk, hogy exkluzív verziókat is készít egy-egy modelljéből, a legújabb generációnál azonban a Seven az első ilyen kiadás. A három- és ötajtós karosszériával is elérhető jövevény amolyan dizájnváltozat, melynek oldalán és küszöbén is ott díszeleg a Seven felirat. Bár a modell négyféle színben létezik, a tető minden esetben sötétszürke, amire jól rímelnek a tesztautót is díszítő, opciós versenycsíkok.

Kockás mintázatú ülésekkel idézik meg a múltat.
Forrás: MW

A múlt idézése a beltérben is folytatódik a részben kockás mintázatú ülésekkel és a felárért elérhető malátabarna betétekkel, egyébként műszakilag egy teljesen naprakész autóról van szó. A Sevenhez elérhető legerősebb – 2,0 literes, 192 lóerős, turbós benzines – motor dinamikusan mozgatja a kocsit, az ötajtós verzió automatikus váltóval 6,8 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás tempót, végsebessége 232 kilométer/óra. A feszes futómű ugyan nem szereti az úthibákat, mégis igazi élvezet a Mini terelgetése: kisautó létére olyan kanyarsebességre képes, amivel ámulatba ejti a vezetőt.

Ám azzal érdemes számolni, hogy a Mini ötajtós változata sem tágas, dacára annak, hogy a tengelytávolsága 7 centivel felülmúlja a háromajtósét. Nyilván egy kicsivel nagyobb benne a lábtér, de ettől még hátul ugyanúgy szűkös. A Seven a Cooper S kivitelen kívül elérhető Cooper (1,5-ös benzines, 136 LE), illetve Cooper D (1,5-ös dízel, 116 LE) és Cooper SD (2,0 literes dízel, 170 LE) verziókban. A Cooper S esetében a Seven csomagfelára 428 700 forint (7 739 700 forint), az alap-Cooper esetében a felár viszont több mint 700 ezer forint

(6 897 900 forint).

autó Mini cooper
Kapcsolódó cikkek