Cégvilág

Újra fény gyúlhat a Michael Korsnál?

Az amerikai luxuscikkeket gyártó divatkonszern részvényárfolyama emelkedik, miután a várakozásoknál kisebb árbevétel- és nyereségcsökkenésről számolt be a júliusban zárult negyedévben.

Az 1981-ben alapított amerikai cég kedden azt közölte, hogy a negyedévben bevételei éves szinten 3,6 százalékkal, 952,4 millió dollárra estek vissza, elemzők előzetesen nagyobb csökkenést és 918,6 millió dollár bevételt vártak.

Az eladások vártnál jobb alakulásához 67 új üzlet nyitása és az ázsiai, különösen a kínai kereslet emelkedése járult hozzá.

A vállalat adózott eredménye éves szinten 15 százalékkal, 125,5 millió dollárra, részvényenként 80 centre csökkent, elemzők ennél kedvezőtlenebb, 62 centes részvényenkénti eredményre számítottak.

Forrás: AFP

A vártnál kisebb mértékű negyedéves csökkenés ellenére a vállalatnak továbbra is az eladások visszaesésével kell szembesülnie: a Michael Kors táskái a korábbi években rendkívül nagy népszerűségnek örvendtek, a cég 2014-ig kétszámjegyű növekedést produkált, különösen a 300 dollárnál drágább táskái sikereinek köszönhetően.

Azonban azután a cég a gyors észak-amerikai terjeszkedésre helyezte fókuszát, táskái egyre inkább köznapinak tűntek a divatra különösen figyelő női vásárlók körében, ez csökkenő eladásokat eredményezett.

A vállalat a negyedéves eredmények ismeretében javított a 2018-as pénzügyi év értékesítési várakozásán: a korábbi 4,25 milliárdos bevétel helyett immár 4,28 milliárd dollárral számolnak.

A piacok kedvezően fogadták a vártnál kedvezőbb negyedéves adatokat, délután fél hat körül 19,58 százalékos pluszban, 44,53 dolláron állt a Michael Kors részvényárfolyama a New York-i értéktőzsdén, ezzel a vállalat részvényei az idei év legmagasabb árfolyamát érték el.

Július végén jelentették be, hogy a Michael Kors 896 millió fontért felvásárolja a világhírű, luxuskategóriás cipőket és kiegészítőket gyártó londoni központú, 1996 óta működő Jimmy Choo-t.

Jimmy Choo divatcég Michael Kors
Kapcsolódó cikkek