Cégvilág

Szankcionált a Snapchat Szaúd-Arábiában

Blokkolta a Snapchat az al-Dzsazíra arab hírtelevíziót Szaúd-Arábiában – jelenti a BBC.

Blokkolta az al-Dzsazíra arab hírtelevízió tartalmát az amerikai székhelyű közösségi média platform, a Snapchat. A BBC jelentése szerint a szaúdi hatóságok arra szólították fel a Snapchatet, hogy távolítsák el a hírtelevízió tartalmát, mert azok megsértették a helyi törvényeket.

Az okostelefonok nagy számának köszönhetően Szaúd-Arábia a közel-keleti szociális médiapiac egyik legnagyobb fellegvára. Ez mégis sokszor kellemetlen helyzetet okoz, hiszen az amerikai társaságra a helyi törvények miatt sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak. A Snapchat szóvivője korábban kiemelte, törekednek arra, hogy mindenhol betartsák a helyi törvényeket.

Katar egyébként is folyamatosan vita tárgyát képezi Szaúd-Arábiában, Bahnreinben, Egyiptomban és az Egyesült Arab Emírségekben is, de az al-Dzsazírát különösen nem kedvelik a szaúdi hatóságok – fogalmaz a lap.

Szaúd-Arábia, az emírségek, Egyiptom és szövetségeseik júniusban szakítottak meg minden kapcsolatot Dohával, és gyakorlatilag blokád alá vonták a Perzsa-öbölben, egy apró félszigeten fekvő országot arra hivatkozva, hogy Katar beavatkozik belügyeikbe, és terroristákat támogat, ezért feltételeket szabtak Dohának, melyek között például az al-Dzsazíra katari hírtelevízió bezárása, és Katar Iránnal fenntartott kapcsolatainak mérséklése is szerepel. Doha visszautasította a vádakat, és elzárkózott az ultimátum teljesítésétől.

https://www.vg.hu/penzugy/lehet-meg-szufla-snap-reszvenyben-578949/

snapchat Szaúd-Arábia
Kapcsolódó cikkek