Cégvilág

Így támogatja a kormány a tőzsdére készülő kkv-ket

A kormány kéz kezdeményezéssel is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a BÉT50 konferencián.

Két kezdeményezéssel is támogatja a kormány a tőzsdére lépés iránt érdeklődő vállalatokat – mondta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a BÉT50 – középvállalatok csúcstalálkozója című rendezvényen szerdán Budapesten.

Napokon belül indulnak a 20 milliárd forintos tőzsdefejlesztési alap pályázati kiírásai, amelyről még tavaly döntött a kormány. Az alap a tőzsdei bevezetés előtt ad pénzügyi támogatást a következő 15 évben.

Rákossy azt is elmondta, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében egy mentori program is indul a kkv-k számára 1,4 milliárd forintos keretösszeggel, amelyből 1 milliárd forintot tesznek ki az uniós források. Erre szintén pályázniuk kell a tőzsdére készülő vállalkozásoknak; a programon keresztül 50-70 céget látnak el a tőzsdei jelenléttel kapcsolatos információkkal, biztosítanak számukra továbbképzési lehetőséget.

https://www.vg.hu/gazdasag/matolcsy-szerint-peldat-vehetnenk-skandinavokrol-619803/

BÉT50 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program kkv Nemzetgazdasági Minisztérium pályázat
Kapcsolódó cikkek