Cégvilág

Közel kétmilliárd jut a Szent Margit Kórház fejlesztéseire

A következő három évben több mint 70 milliárd forintot fordít a kormány a fővárosi egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretében – hangsúlyozta Varga Mihály az óbudai Szent Margit Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárral együtt jelentette be, hogy már idén elindul a Szent Margit Kórház fejlesztése mintegy 1,8 milliárd forint értékben – számol be az NGM közleménye.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 
Forrás: MTI

Az Egészséges Budapest Program III. kerületi fejlesztései során az óbudai Szent Margit Kórházban 924 millió forintból több épületet komfortosítanak, létrehoznak egy szeparált művese-állomást, valamint felújítják az intézményhez tartozó nővérszállót – emelte ki Varga Mihály. További 828 millió forintot az orvosiműszer-ellátottság fejlesztésére és a műtőkapacitások korszerűsítésére, valamint informatikai fejlesztésekre fordíthat az intézmény.

Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el 2017-ben – szögezte le a miniszter megemlítve, hogy a II. és III. kerületet érintő további beruházások – így a Szent János Kórház, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése, valamint az II. kerületi szakrendelő-intézet új korszerű épületének kialakítása – jelentős mértékben növeli Észak-Buda ellátási színvonalát. A sajtótájékoztatón Bús Balázs III. kerületi polgármester elmondta: a kormány fejlesztési terveivel összhangban az önkormányzat a járóbeteg-ellátás megerősítését tűzte ki célul.

A sajtótájékoztatón Badacsonyi Szabolcs főigazgató a korábbi kórház-konszolidációs program eredményeit ismertetve elmondta, hogy 87 millió forintból megújult az intézmény gasztroenterológiai osztálya, kiépült a vezetékes orvosi gázhálózat, illetve megvalósult az épületek és a mentőbejárat automata ajtóinak cseréje, valamint jutott forrás informatikai eszközbővítésre is.

Egészséges Budapest Program Szent Margit kórház Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek