Cégvilág

Dél-Amerikában üzletel a OTT-One

Latin-Amerikában nagyobb az igény a biometrikus technológiákra, mint bárhol másutt a világon – nyilatkozta a Világgazdaságnak a Kolumbiában tárgyaló Májer Bálint, az OTT-One elnöke. Kétszer is limitig húzták a lelkes vásárlók az OTT-One papírjait a Bogotában aláírt nemzetközi együttműködési szerződés hírére.

Az OTT-One cégcsoport és stratégiai partnere, az ISRV Zrt. október 20-án Kolumbiában, a Külgazdasági és Külügyminisztérium meghívására vett részt a bogotái magyar nagykövetség megnyitóünnepségén és a kapcsolódó üzleti eseményeken. Májer Bálint, a társaság elnöke négy másik magyar céggel együtt lehetőséget kapott, hogy a nagy számban összegyűlt kolumbiai vállalat képviselőinek egy előadás keretében ismertesse a cég biztonságtechnikai megoldásait.

Jó üzleti lehetőség rejlik a vénaszkennerekben
Forrás: MTI

Az OTT-One és az ISRV Szijjártó Péter külügyminiszter jelenlétében írt alá háromoldalú együttműködési szerződést a medellíni székhelyű ESU (Empresa para la Seguridad Urbana) társasággal, amely Kolumbia egyik meghatározó biztonságtechnikai cége. Ezen együttműködés keretében a felek együtt szándékoznak vénaszkenneren alapuló biztonságtechnikai megoldásokat értékesíteni a nagyobb kolumbiai városokban.

Az OTT-One és az ISRV emellett tárgyalásokat kezdett a kolumbiai hadsereg tulajdonában álló innovációs központtal közös kutatási projektek indításáról, valamint esetleg egy közös kolumbiai vállalat létrehozásáról. Az együttműködés céljai között a nemrégiben kifejlesztett Secure Connection Solutions névre hallgató kommunikációs rendszer használata is szerepel.

A tárgyalásokat követően úgy látjuk, hogy a teljes latin-amerikai piacon a biometrikus azonosításon alapuló technológiákra sokkal nagyobb igény van, mint Európában vagy bárhol máshol a világon

– mondta a Világgazdaságnak Májer Bálint.

„A biztonságot érintő fejlesztések legpotensebb piacáról beszélünk, és ennek megfelelően rengeteg érdeklődés és konkrét üzleti megkeresés érkezett az utunk során, de ezek volumenéről nem szeretnék beszélni, amíg nem tudok száz százalékban megbízható információt adni a részvényeseinknek.”

Az OTT-One elnöke szerint sok esetben arról beszéltek a partnereik, hogy az ujjlenyomat-alapú technológiákban csalódtak, és ezek lecserélésére keresik a megfelelő megoldásokat. Májer úgy gondolja, hogy erre megfelelő alternatíva például a vénaszkenner, és nagyon sokat remélnek a folytatástól. A kolumbiai hadsereggel folytatott tárgyalásokról későbbre ígért információt a cégvezető.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az OTT-One biometrikus azonosításon alapuló szoftveres szolgáltatásainak fejlesztése az IT-biztonságtechnika minősített esete, ahol nem elég egy eszköz (token) birtoklása és a jelszó (PIN), hanem a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie az azonosításkor. Ez történhet az ujjlenyomat alapján, arcfelismeréssel, esetleg retinavizsgálattal, vagy épp a tenyér alapján. Utóbbit végzi a vénaszkenner, amely a tenyérben található erek szerkezete alapján azonosít.

Kolumbia vénaszkenner Májer Bálint OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek