Cégvilág

Rekordév küszöbére lépett a sportfogadási üzletág

Akár a kétszázmilliárd forintos álomhatárt is megközelítheti az idén a Szerencsejáték Zrt. legsikeresebb üzletága, a sportfogadás. Hetente átlagosan 1,4 millió hagyományos szelvényt adnak fel a kétmillió internetes fogadás mellett.

Tíz százalék feletti bővülést vár idén a már tavaly is 170 milliárd forintos árbevételt hozó sportfogadás-üzletágtól a Szerencsejáték Zrt. – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a társaság sajtóirodája. A kategória zászlóshajója a Tippmix, hetente átlagosan 1,4 millió darab szelvényt adnak fel a játékosok, ezeken 10,8 millió fogadást kötnek. Eközben a termék online változatánál, a Tippmixprónál a fogadások heti átlaga 2 millió darab. Az állami játékszervező tájékoztatása szerint jelenleg a bukmékeri fogadások forgalmának 27 százaléka érkezik az interaktív csatornán keresztül.

Egyre komolyabb összegek forognak a hazai sportfogadásban
Fotós: Kallus György

A további növekedés érdekében a vállalat bővíti a kínálatot, még több sportág és bajnokság mérkőzéseire ajánlva fogadási lehetőséget és fajtát, az élőben fogadható mérkőzések száma is tovább emelkedik. A kereskedelemfejlesztési program keretében az értékesítőhelyeken is emelné a szolgáltatás színvonalát a Szerencsejáték Zrt.: wi-fi hozzáféréssel, önkiszolgáló végpontokkal, a fogadási ajánlat digitalizált megjelenítésével kívánja segíteni az ügyfeleket. Emellett Tippmix Radar alkalmazással támogatja a cég a fogadók információellátását és eredménykövetését, a honlapon igénybe vehető szelvénykitöltő segédlettel pedig gyorsan, kényelmesen és papírmentesen, akár a saját mobiltelefonján is kitöltheti bárki a szelvényét, a kapott kódot már csak be kell diktálnia a lottózókban.

Érdeklődésünkre a társaság rávilágított, hogy a fogadási tétek nagyon széles skálán mozognak, hiszen lehetőség van 10 forintos és 100 ezer forintos egységnyi fogadást is megtenni. A Tippmixen egy átlagos fogadás tétje 250 forint, egy komplett szelvényen pedig 1900 forint. A kombinációs fogadások népszerűségének a következménye, hogy jellemzően több fogadás is történik egy szelvénnyel. A Szerencsejáték Zrt. beszámolója szerint idén eddig a legtöbb, 1,04 milliót meghaladó fogadás a Dortmund–Monaco Bajnokok Ligája-labdarúgó-mérkőzésre érkezett be, a képzeletbeli dobogó második fokán a Celta Vigo–Sahtar Doneck-találkozó áll 945 ezer fogadással, a harmadik legnépszerűbb esemény pedig a Lyon–Roma-meccs (931 ezer) volt.

A nyereménykifizetési csúcs a Napoli–Real Madrid-mérkőzéshez kötődik 573 millió forintot meghaladó összeggel, ebben a tekintetben az Arsenal–Bayern München-párosítás a második (543 millió), a Barcelona–PSG a harmadik (419). Számos fogadó könyvelhetett el milliós nyereményt kisebb téttel is, közülük kettőt emelt ki érdeklődésünkre a játékszervező: egy maglódi Tippmix-játékos 48 ezer forintos téttel ért el több mint 26,3 millió forintos nyereményt, egy mohácsi fogadó pedig 9000 forint kockáztatásával tett szert 10,5 milliós summára.

A fejlesztések közül a Szerencsejáték Zrt. kiemelte, hogy a Tippmixprón a magyar idő szerint éjszaka zajló sporteseményekre is lehetőség lesz élőben fogadni. Továbbá a regisztrált játékosok élő streamszolgáltatás keretében évi több ezer mérkőzés közvetítését követhetik majd nyomon a Tippmix­pro oldalán. A hagyományos Tippmix esetében is növekvő számban biztosítja a vállalat a tévében élőben közvetített mérkőzések értékesítőhelyeken való elérését.

Szerencsejáték Zrt. sportfogadás
Kapcsolódó cikkek