Cégvilág

Az aradi Atrium Mall bevásárlóközpont felújítása nemzetközi díjat ért

A Gránit Pólus, amely Magyarországon többek közt a WestEnd City Center üzemeltetője, idén egy aradi bevásárlóközpont, az Atrium Mall felvirágoztatásáért kapott nemzetközi elismerést: a legjobb regionális kiskereskedelmi felújítási projekt díját nyerte el. Simona Ioana Ion, a cég nemzetközi befektetési igazgatója a Világgazdaságnak mesélt arról, miként jutottak el eddig.

Simona Ioana Ion, a cég nemzetközi befektetési igazgatója
Forrás: Gránit Pólus

Az aradi bevásárlóközpont 2010 márciusában nyílt meg, de a Gránit Pólus csak 2013 végén vette át az üzemeltetői szerepkört – mondta Ioana Ion. Bár Arad adottságai kedvezők: a harmadik legnagyobb város Románia északnyugati részén, összekötő kapocs Észak- és Dél-Románia között, valamint sok a 15 és 59 év közötti lakos, mégis számos kihívással találták szemben magukat. A Gránit Pólus azonban fordított a korábbi negatív tendencián, a nyitáshoz képest 242 százalékkal, az átvételhez képest 133 százalékkal növekedett a bevásárlóközpontba látogatók száma. A 2013-as adattal összehasonlítva a nettó működési nyereség 259 százalékkal emelkedett, az épület 98 százalékos kihasználtságú.

A növekedéshez nagyban hozzájárult, hogy a bevásárlóközpont arculatát a nyitás ötödik évfordulóján, 2015-ben radikálisan megváltoztatták – hangsúlyozta Ioana Ion. Ennek köszönhetően válhatott az Atrium Arad vásárlási, szórakoztató, illetve társasági központjává. A változás nem sokkal az arculatváltás után nyilvánvalóvá vált, ezen felbuzdulva 2016-ban megtették a következő lépést is: teljes egészében felújították a plázát. Ioana Ion kiemelte, az átalakítás nemcsak fizikai újjáépítés volt, új bérlők megjelenését is hozta. Szakmai sikerként könyvelik el, hogy az Inditex csoport három márkája, a Bershka, a Stradivarius és a Pull&Bear is boltot nyitott a központban.

Azonban a felújítások és az új arculat kialakítása után sem dőlhet hátra az üzemeltető – jelentette ki Ioana Ion –, a bevásárlóközpontok élő szervezetek: gyorsan változnak, és folyamatosan figyelni, illetve követni kell az aktuális trendeket. Azt is számításba kell venni, hogy Romániában a gazdaság motorja a fogyasztás, az eladási növekedés két számjegyű, ám ez a lendület egyszer törvényszerűen alábbhagy. A Gránit Pólusnak ezt időben észre kell vennie, reagálnia kell, a továbblépéssel kapcsolatos tervek már készülnek.

Gránit Pólus ingatlan
Kapcsolódó cikkek