Cégvilág

Eladási rekorddal őrzi első helyét a Volkswagen

Eladási rekordot ért el tavaly a Volkswagen konszern, 10,74 millió járművet értékesített világszerte, többet mint valaha – jelentette be a konszern szerdán Wolfsburgban. Ezzel az eredménnyel valószínűleg a Volkswagen marad a legnagyobb autógyártó. A német cég elsősorban Kelet-Európában, Kínában és az USA-ban növelte az eladásait.

Eladási rekordot ért el tavaly a Volkswagen konszern, 10,74 millió járművet értékesített világszerte, többet mint valaha – jelentette be a konszern szerdán Wolfsburgban.

A 2019-es Volkswagen Jetta R-Line az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon Detroitban, 2018. január 14-én. / AFP PHOTO / JIM WATSON

A konszern decemberben 8,5 százalékkal több autót adott el mint egy évvel korábban, tavaly pedig az egész évben 4,3 százalékkal növelte eladásait. A Volkswagen ezzel valószínűleg megőrzi vezető helyét a világranglistán a legnagyobb autógyártóként a Toyota előtt.

A Volkswagen Kelet-Európában, Kínában és az Egyesült Államokban tudta növelni eladásait a legnagyobb mértékben tavaly. Németországban a dízelbotrány visszavetette ugyan az eladásait, de decemberben már szerény növekedést ért el az egy évvel korábbihoz képest, az egész évet azonban némi csökkenéssel zárta.

https://www.vg.hu/vallalatok/valsag-elotti-szinten-az-uj-autok-szama-europaban-750857/

legnagyobb autógyártó autóértékesítés Volkswagen Toyota
Kapcsolódó cikkek