Cégvilág

Az idén is díjazzák a leginspirálóbb vállalkozásokat

A legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat díjazza a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Európai Bizottság.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Európai Bizottsággal (EB) közösen 2018-ban is díjazza a legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat. Az EB által 2005-ben alapított verseny célja az olyan kezdeményezések megismertetése, amelyek megkönnyítik a vállalkozóvá válást, a vállalkozások működtetését, és nemzetközi szinten is kiemelkedő példával szolgálhatnak.

Nemzetgazdasági Minisztérium
Fotó: Kallus György

A versenyre vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok vagy állami szervek által legalább 2 éve működtetett programokkal jelentkezhetnek hat kategóriában. Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik, nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri.

Az Európai Zsűri Fődíját, amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet, az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési programjának bizonyul. A díjátadó ünnepséget, amelyre a nemzeti forduló mindkét továbbjutója meghívást kap, az Európai KKV Közgyűlés részeként Luxemburgban rendezik meg 2018 őszén.

A díj eddigi legnagyobb hazai sikere a Gazdagmami Kft. 2014-es győzelme volt, amikor a cég elnyerte az európai zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A Gazdagmami projekt a kisgyermekes nőket segíti a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban.

 

Európai Bizottság vállalkozásfejlesztés NGM Európai Vállalkozásfejlesztési Díj
Kapcsolódó cikkek