Cégvilág

Enyhül a gázkészülékek körüli bürokrácia

Észszerű szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére vonatkozóan, így értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók – hangsúlyozta a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bartal Tamás elmondta, mostantól egyáltalán nem szükséges az elosztó közreműködése a készülékcserék folyamatában. Ha a cserével együtt a gázvezetéket is át kell alakítani, akkor ezentúl a tervező ellenőrzi és igazolja, hogy a terveknek megfelelően készült el a munka. Mivel a folyamatból kivettek egy „felesleges szereplőt”, egyszerűsödött az eljárás.

A Könnyű közmű program egyik célja, hogy lebontsák a felesleges bürokráciát, megszabadítsák az embereket az ügyintézés kényelmetlenségeitől

- mondta a helyettes államtitkár.

Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke kiemelte: örömmel támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a szakhatósági közműszolgáltatói eljárások, engedélyezések egyszerűsítésére, gyorsítására irányul.

fogyasztók gázkészülék csere
Kapcsolódó cikkek