Cégvilág

Lewis Hamiltonnal erősített a Puma

Tízszázalékos idei forgalomnövekedésről és üzemi eredményének 33 százalékos bővüléséről sző terveket a Puma.

A német sportszergyártó a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokság miatt megugró keresletre számít, igaz, nagy bánatára egyik legmegbízhatóbb partnere, az olasz csapat meglepetésre nem jutott ki az eseményre.

Forrás: AFP

A vb-szereplők közül a Puma Svájcot és Uruguayt öltözteti, hozzájuk csatlakozik hamarosan a szintén kis népességű Szenegál. Még egy-két csapattal bővülhet nyárig a Puma-különítmény. A Puma ezzel messze lemaradva követi a piacvezető Nike–Adidas párost, ahogy teszi azt az üzleti élet egyéb területein is. Ha mezben nem is, cipőben viszont felzárkózhat riválisaihoz, ezt reméli a cég új kollekciójától Bjorn Gulden vezérigazgató, aki a Borussia Dortmund és az Arsenal után újabb nagyágyúval, az AC Milannal bővítette ügyfélkörét. A hétfői bejelentés szerint az olaszok hosszú évtizedek után az Adidast cserélik le a Pumára. Csere lesz a reklámarcoknál is: a kolumbiai énekesnő, Rihanna helyére Selena Gomezt nyerték meg, de nála is nagyobb fogás a Forma–1 négyszeres bajnoka, az angol Lewis Hamilton.

A Puma a decemberrel zárult negyedévben árfolyamkorrigált forgalmát 14,5 százalékkal, 1,04 milliárd euróra, míg adó- és kamatfizetés előtti eredményét (EBIT) 14-ről 30 millió euróra növelte, üzemi marzsát pedig 2,5 százalékponttal, 47,1 százalékosra tornászta fel. A teljes üzleti év is kitűnő számokat hozott: az árbevétel 14 százalékkal 4,13 milliárd, az EBIT 128-ról 245 millió euróra nőtt. Az adózott nyereség 62-ről 136 millió euróra ugrott. A jelentésre fél százalékot emelkedett az árfolyam, amelyet az utóbbi időben leginkább a Puma-tulajdonos Kering luxusipari óriás felől érkező hírek mozgatnak. A Pinault család érdekkörébe tartozó Keringnél ugyanis felmerült a Puma kiszervezése és leválasztása, erről márciusban lesznek majd részletek. Mindenesetre Gulden a Reutersnek hangsúlyozta, hogy a leválás a Puma stratégiáját és eredményességét nem érinti.

Lewis Hamilton sportszergyártó labdarúgó vb puma
Kapcsolódó cikkek