Cégvilág

Tripla kamerával sokkol a Huawei új okostelefonja

A világ első, három hátlapi kamerával felszerelt okostelefonját mutatta be a Huawei Párizsban, a P20-széria készülékeivel már 3D-s szelfiket is lehet készíteni.

A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójaként, amely nem titkoltan az első hely megszerzésére tör középtávon, a Huawei idén úgy döntött, hogy a barcelonai Mobile World Congresst feláldozva – amelyen általában a Samsung szokta ellopni a show-t – önálló, nagy eseményen jelenti be a P-széria új modelljeit. A társaság kedden, Párizsban mutatta meg, hogy fejlesztői mit gondolnak a mobiltelefonok jövőjéről, és az előzetes híreknek megfelelően a fotózás területén valóban új szintet sikerült elérniük, legalábbis a szenzorok számában.

A P20 Pro új lencséi háromszoros optikai és akár ötszörös hibrid nagyításra képesek
Fotó: AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

A Huawei P20 Pro ugyanis három hátoldali kamerát kapott a még jobb képalkotás érdekében, amelyek összesen 68 megapixelt (MP) tudnak. A készülékben van egy 40 MP-es színes, egy 20 MP-es monokróm és egy 8 MP-es teleobjektív lencse a Leicától.

A P20 Pro új lencséi háromszoros optikai és akár ötszörös hibrid nagyításra képesek, így a távoli képek készítésében is újszerű élményt nyújtanak.

A készülékek számos új, mesterséges intelligencia (MI) által vezérelt funkciót kaptak: MI segíti többek közt a környezetnek és a fotózott tárgyaknak megfelelő fény- és színbeállítások kiválasztását, előre megjósolja a mozgó fotócélpontok útját, az intelligens képstabilizátor pedig nem engedi bemozdulni a képet – így nagyobb esélyük van a felhasználóknak arra, hogy állvány nélkül is remek képeket készítsenek. A P20 Pro továbbá az okostelefon-piac legfényérzékenyebb készüléke, vagyis gyenge fényviszonyok között is kiváló képeket készíthetnek a tulajdonosai.

Az elmúlt hónapokban más gyártók csúcsmodelljeinél is találkozhattunk azzal a jelenséggel, hogy a szuperlassú videók készítése is nagyobb hangsúlyt kapott, nos a P20-asnál és a P20 Prónál is ez a helyzet, mindkét készülékkel szuperlassú, 960 fps videofelvételeket lehet csinálni. A két új csúcstelefon 24 megapixeles előlapi kamerát kapott, ami a jó minőségű szelfik miatt lehet érdekes, ráadásul a mesterséges intelligencia által támogatott szépítő (AI beuatification), valamint a 3D-s portré megvilágítási mód is elérhető, ezek segítségével valódi 3D-fényhatású portrék készíthetők.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja.

okostelefon hátlapi kamera Huawei
Kapcsolódó cikkek