Cégvilág

A főváros vonzáskörzetében bővít egy ingatlanfejlesztő

Budapest vonzáskörzetében, Biatorbágyon az M1 autópálya mellett, valamint Dunaharaszti közelében vásárolt az ipari ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég, a CTP összesen 30 hektáros terület.

A lépéssel a CTP az első a piacon, amely spekulatív alapon, bérlő nélkül kezd ingatlanfejlesztésbe – mondta Nemes Rudolf, a vállalat magyarországi vezetője. Szerinte ez annak köszönhető, hogy ma Magyarországon az üresedési ráta nagyon alacsony, csupán 4 százalék.

A cég magyarországi vezetője közölte, Biatorbágyon már 165 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkeznek, a Dunaharasztiban tervezett fejlesztéssel és az Üllőn található 100 ezer négyzetméteres ipari területtel együtt Budapest délkeleti agglomerációjában így 150 ezer négyzetméternyi bérbe adható terület van a tulajdonában.

Nemes Rudolf arról is beszámolt, hogy a vállalat Magyarországon 420 ezer négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkezik, ezzel szerinte a társaság az országban tevékenykedő más ipari ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégek közül a második legnagyobb.

A cég jelen van még Komáromban, Győrben, Székesfehérváron, Szombathelyen, Tatabányán és Kecskeméten is.

Komáromban és Győrben alapvetően nagy nemzetközi autóipari beszállító cégek, összeszerelő üzemek a bérlők, a többi helyszínen logisztikai vállalkozások a CTP ügyfelei. A cég tervei között szerepel, hogy a keleti országrészben is képviselteti magát, ehhez azonban konkrét bérlői igényekre van szükség, mert mint mondta, spekulatív alapú ingatlanfejlesztéssel csak a főváros vonzáskörzetében számolnak.

ctp ipari ingatlanfejlesztés Biatorbágy Dunaharaszti
Kapcsolódó cikkek