Cégvilág

A Hunguest üzemeltetheti a sóstói wellness hotelt

A Hunguest Hotels nyerte a négycsillagos Sóstó Resort Spa & Conference Hotel üzemeltetői pályázatát.

Lezárult a nyíregyházi önkormányzat és a Sóstó Gyógyfürdő Zrt. közös közbeszerzési eljárása, amelyet a tervek szerint novemberben nyíló Sóstó Resort Spa & Conference Hotel üzemeltetésére írtak ki.

A város és a nyíregyházi élményfürdőt üzemeltető önkormányzati vállalat közös beruházásában összesen 4 milliárd forintból épülő, superior besorolású szálloda, 10+5 évre szóló üzemeltetési jogát a Hunguest Hotels Zrt. nyerte

tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az ajánlatban szereplő koncessziós díj fix összege évente 120 millió forint amire rájön még a nyereség 30 százaléka egyéb kötelezettségek mellett.

A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás, étteremmel, konferenciateremmel, látványbárral, mini wellness-egységgel, fitneszteremmel rendelkező Sóstó Resort Spa & Conference Hotel Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatást nyújtó szállodája lesz.

Az épületben 195 férőhelyes, teraszos étterem, 200 fő befogadóképességű konferenciaterem, gyermek élménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd.

A már megkezdett beruházás részeként kerékpártárolót, 90 férőhelyes mélygarázst és 63 felszíni parkolót is kialakítanak. A szálloda melletti Aqarius Élményfürdőhöz egy zárt híddal kapcsolódik majd, így a hotel vendégei szabadon használhatják majd a létesítmény gyógyszolgáltatásait is – írja közleményében a társaság.

A tervek szerint a novemberben nyíló, négycsillagos superior besorolású Sóstó Resort Spa & Conference Hotel kiválóan illeszkedik majd a Hunguest Hotels Zrt. kínálatába, amely wellness- és gyógyszállodák üzemeltetésében több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik. A Hunguest előzetes számításai szerint a sóstói wellness szálloda éves szinten 50 ezer vendégéjszakával járul majd hozzá a szállodalánc, illetve Nyíregyháza turisztikai bevételeihez. A most lezáruló közbeszerzés eredményeként a Hunguest Hotels Zrt. 10 évig látja majd el a komplexum üzemeltetését, amely egy alkalommal további 5 évre meghosszabbítható.

Hunguest Hotels Zrt. Konzum
Kapcsolódó cikkek