Cégvilág

Az Airbus a keskenytörzsű repülőgépekre tesz

Az eddiginél több keskenytörzsű, A320-as családba tartozó repülőgépet akar gyártani az Airbus a jövő évtől, mert nagyon nagy a kereslet a típusra – erősítette meg a cég szóvivője szerdán az ezzel kapcsolatos lapértesülést. 

Az Airbus jövőre havi 60-ra növeli a keskenytörzsű repülőgépek gyártását a jelenlegi havi 55-ről – írta a La Tribune című lap jól értesült forrásokra hivatkozva.

A cég szóvivője annyiban egészítette ki a lapértesülést, hogy az A320-as családba tartozó repülőgépek gyártását nem havi 60-ra, hanem 63-ra akarják növelni.

Az Easyjet egyik A320-as gépe
Forrás: AFP/Pascal Pavani

Tom Enders, az Airbus-csoport vezérigazgatója korábban havi 70 repülőgép gyártásának a tervéről beszélt, de nem részletezte, hogy ezt mikortól képzeli el.

Tavaly az Airbus 558 keskenytörzsű gépet gyártott, ez átlagosan havi 46-ot jelent. Az Airbus eddig több mint 14 ezer, A320-as gépre szóló rendelést rögzített a rendszereiben.

Az Airbus repülőibe épített hálófülkék könnyen kiszerelhetők lesznek és a helyükre gyorsan vissza lehet majd építeni a rakománykonténereket – közölte a CNBC.

 

Airbus tom enders keskenytörzsű gép A320
Kapcsolódó cikkek