Cégvilág

Gyorsan reagál a kibertámadásokra a CTRL-csoport

A nagyvállalati rendszereket érő kibertámadásokban az első néhány perc a legkritikusabb. A T-System Magyarország CTRL-csoportja a hét minden napján 24 órában felügyeli ügyfelei rendszereit, ezzel is csökkentve az adatvesztés és az elszenvedett kár mértékét.

„A cégek az első pár perc fontossága miatt azt várják el, hogy az informatikai biztonsági kihívásokra azonnal válaszoljunk, azonnali megoldásokat kínáljunk. Mi mindig készen állunk az első óra kihívásaira, hiszen az esetleges támadásokra adott első válaszok meghatározzák a jövő lehetőségeit” – mondta Kaszás Zoltán a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.

A CTRL-központ az azonnali felismerésre és reakcióra építő szolgáltatásai olyan nagyvállalatoknál eredményesek, ahol kiemelt szempont a folyamatos működés és az ügyfélkiszolgálás, ahol fontos az adatbiztonság, ahol személyes adatokat kezelnek

– tette hozzá Kaszás Zoltán.

Forrás: Shutterstock

A statisztikák szerint a nagy cégek mindegyikét érte már rosszindulatú, az adatait célzó támadás. Egy adatokat lopó kártékony kód akár több száz napig is lapulhat a rendszerben észrevétlenül, így

a rendszerbetörések 54 százaléka akár hónapokig is észrevétlen marad.

A Magyar Telekom nagyvállalati és kkv üzletágából létrejött minden vállalati ügyfélnek szolgáltató B2B szereplő 14 ezer négyzetméteres adatközpontjában 6 megwatt IT-energiát tudnak biztosítani az ügyfeleknek. A cég 2011 óta nyújt információbiztonsági szolgáltatásokat, és erre a tapasztalatra alapozva hozták létre a CTRL Security Operations Centert, mely nagyobb nélkül teszi lehetővé a magyarországi vállalatoknak, hogy komoly szaktudás mellett biztonságban tudják adataikat, rendszereiket.

A negyedik generációsnak számító központban nemcsak a támadások utólagos elemzése hatékony, hanem azok detektálása és elhárítása is. Napi szinten sok ezer támadást hárítanak el a szakemberek.

A hazai ügyféligényeknek megfelelően a központ munkája során a vizsgált naplóállományok az ügyfél rendszerében maradnak, azokhoz a CTRL szakemberei csak távoli hozzáférést kapnak. A központ eszközei, alkalmazásai, hálózatai szeparáltak és függetlenek a T-Systems Magyarország informatikai infrastruktúrájától.

A kritikus támadásokra való jó és hatékony reagálásban fontos szerepet kap a támadások értékelése és a megfelelő protokollok szerinti minősítése.

T-Systems kibertámadás CTRL adatbiztonság
Kapcsolódó cikkek