Cégvilág

Milliárdokkal nőtt a 77 Elektronika exportja

Több mint hárommilliárd forinttal, közel 23 milliárdra nőtt a 77 Elektronika Kft. exportforgalma tavaly, a vállalat árbevétele pedig majdnem megháromszorozódott az utóbbi négy évben döntően a kivitelnek köszönhetően – közölte a magyar tulajdonú egészségipari cég.

A közleményből kiderül: a családi tulajdonban lévő, több mint 640 főt foglalkoztató társaság teljes árbevételének 83 százalékát teszi ki az A cég kivitele tavaly Európában és Dél-Amerikában nőtt számottevően, de olyan új piacokon is megjelentek, mint Fehéroroszország, Kamerun, Libéria és Nigéria.

Az exportbővülés alapját a saját fejlesztésű és gyártású automata vizeletüledék vizsgáló készülékek és ahhoz kapcsolódó termékek forgalmazása adja.

A termékcsalád legnagyobb felvevőpiaca az az Egyesült Államok, Kína és Brazília, de Törökország, Chile, Szaúd-Arábia, Oroszország, Irán, valamint Banglades is jelentős piacnak számít.

A 77 Elektronika termékeit nem csak saját márkanév alatt értékesíti, hanem multinacionális nagyvállalatokon keresztül is.

Egyik legmeghatározóbb partnere az olasz Menarini Group, amely 2007-től 50 millió euró értékben vásárolt készülékeket a magyar cégtől.

Az árbevételnövekedés innovációs alapú, a forgalom 8-9 százalékát a cég visszaforgatja minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe – hangsúlyozza Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető-tulajdonosa a közlemény szerint.

A vállalat tavaly növekedett a magyar piacon is, ahol a vércukormérő termékcsaládjuk tölti be a vezető szerepet.

77 Elektronika Kft. árbevételnövekedés export vércukormérő
Kapcsolódó cikkek