Cégvilág

Vezetőt cserél az E.ON Hungária

Az E.ON SE Igazgatóságának döntése értelmében Dr. Eric Depluet elnök-vezérigazgatót, aki az E.ON törökországi üzletágának élén folytatja pályafutását, Kiss Attila követi az E.ON Hungária Zrt. vezetésében 2018. június 1-jei hatállyal – tájékoztat közleményében a vállalat.

Depluet 2004-ben lett az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja és 2009 óta a vezérigazgatója, 2013-tól tölti be az elnök-vezérigazgató pozíciót. Dr. Eric Depluet továbbra is szerepet vállal az E.ON Hungária életében a vállalat felügyelőbizottsági tagjaként. Karrierjének következő meghatározó állomásaként az E.ON SE törökországi üzletágának vezetője és egyidejűleg a cégcsoport törökországi vegyes vállalatának felügyelőbizottsági elnökhelyettese lesz.

Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. új elnök-vezérigazgatója
Forrás: E.ON Hungária Zrt.

Kiss Attila, aki jelenleg az E.ON Hungária igazgatóságának áram- és gázelosztó hálózatokért felelős igazgatósági tagja, 1999-ben csatlakozott a cégcsoporthoz, és az elmúlt években különböző területeken töltött be vezető pozíciókat itthon és Németországban egyaránt. 2007 és 2008 között az E.ON Energie AG közép-kelet-európai eszközmanagement és regulációs vezetője, 2008 és 2009 között az E.ON Energie AG Magyarországért felelős országfelelőse volt.

2009-ben az E.ON Hungária Zrt. energia-kontrolling és optimalizációs igazgatója lett, 2011 és 2014 között az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. ügyvezető igazgatói posztját látta el. 2015-től a vállalat igazgatóságának tagjává nevezték ki.

A jövőben elnök-vezérigazgatóként a hálózattal kapcsolatos feladatokért is felel egyben.

Kiss Attila elnök-vezérigazgató E.On Hungária
Kapcsolódó cikkek