Cégvilág

Rekord árbevételt szállított a Scania

A Scania nettó értékesítési árbevétele rekordszintűre, 31,1 milliárd svéd koronára nőtt, a működési bevétel pedig 3315 millió svéd koronát tett ki az első negyedévben, 10,7 százalékos árbevétel-arányos működési eredményt biztosítva – derül ki a Scania évközi jelentéséből.

A vállalat működési bevétele 8 százalékkal, 3315 millió svéd koronára nőtt 2018 első három hónapjában, a nettó értékesítési árbevétel pedig 6 százalékkal, 31 115 millió svéd koronára nőtt.

Fotó: Scania/Peggy Bergman

A járművek és a szolgáltatások nagyobb értékesítési mennyisége pozitívan befolyásolta az eredményeket, míg a kevésbé kedvező marketing-mix, a kettős termékkínálat fenntartásával járó nagyobb gyártási költségek, valamint az ellátási láncban továbbra is fennálló korlátok negatívan hatottak a működési bevételre.

Európában továbbra is nagyon nagy a kereslet a tehergépkocsik iránt a kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően. Latin-Amerikában is pozitív keresleti trendek uralkodnak, főként Brazília folytatódó talpraállása révén, mondta el a negyedéves adatokról Henrik Henriksson elnök-vezérigazgató.

A készpénzforgalom -437 millió svéd koronát ért el a járművek és szolgáltatások üzletágban – áll a vállalat közleményében.

Scania negyedéves eredmény
Kapcsolódó cikkek