Cégvilág

Ferencvárosban ezerháromszáz lakás építésébe fog a Cordia

A ferencvárosi ezerháromszáz lakás több mint ezer közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett fejlesztenek, a Millenniumi Városközpont és a Soroksári úti irodafolyosó vonzáskörzetében.

Két helyen is építkezésbe kezd a Cordia Zrt. Ferencvárosban, miután a szomszédos kerületben már csaknem teljesen elkészült a többszörösen díjnyertes Corvin sétány tömbjének vegyes funkciós beépítésével. A IX. kerületben is piacra lépő vezető ingatlanfejlesztő társaság 1300 lakás építésének tervét jelentette be.

Ebből több mint ezer lakást közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett fejlesztenek, a Millenniumi Városközpont és a Soroksári úti irodafolyosó vonzáskörzetében. A Futureal csoporthoz tartozó vállalat másik közép-ferencvárosi projektjének színhelye a Balázs Béla utca, ahol több felsőoktatási intézmény szomszédságában megvalósuló lakóépületben 360, könnyen kiadható otthont építenek – közölték.

Cordia Park Residence lakópark építkezés. Újlakás átadás
Fotó: Kallus György / VG

A Cordia 11 projektben kínál lakásokat Budapest nyolc, különböző adottságú kerületében, ezek közül tíz helyszínen már folyik az építkezés. Az újabb kerület kiválasztásáról Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója elmondta:

„Közép-Ferencváros Nagykörúthoz közel eső területei gyakorlatilag beteltek,

a kerület csak erre, a Millennium-negyed felé tud terjeszkedni. A Cordia ebben a fejlődésben vállal aktív szerepet azzal, hogy részt vesz a városrehabilitációs programokban gazdag tapasztalatokkal rendelkező IX. kerület újabb területeinek korszerűsítésében, funkcióváltásában.”

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Cordia Zrt Ferencváros lakásépítés
Kapcsolódó cikkek