Cégvilág

Debrecenben is elindul a Taxify

Ma már a világ 25 országában 15 millió felhasználóval büszkélkedő startup 2016-ban lépett piacra Budapesten.

Budapest után Debrecen lesz a második város, ahol elindítja okostelefon-alapú utazásmegosztó szolgáltatását a Taxify. Ennek érdekében megkezdték a sofőrök toborzását a városban és a környező településeken. A Taxify-hoz bárki csatlakozhat, aki rendelkezik a személytaxizáshoz szükséges engedélyekkel, és járműve is megfelel az előírásoknak – olvasható a cég közleményében.

A cég az újonnan jelentkezők számára anyagi támogatást adnak a taxi-személyszállításhoz szükséges orvosi vizsgálat, Páv II teszt, illetve az előírt személyszállítói tanfolyam elvégzéséhez.

A Taxify beszámolója szerint a sofőr által teljesített fuvarok számától függően, sávos rendszerben jutalékot számít fel utanként, amelynek mértéke akár 10 százalék is lehet. A szolgáltatáshoz azok a taxisok is csatlakozhatnak, akiknek az autójában nincs bankkártya-leolvasó, hiszen az utasok az okostelefonjukon keresztül is fizethetnek.

Fotó: One On One Kommunikáció

A vállalat Észtországból indult, és ma már

a világ 25 országában 15 millió felhasználóval büszkélkedő startup 2016-ban lépett piacra Budapesten,

és azóta robbanásszerűen növekedett. 20 autóval kezdtek, és ma már több mint 600 sofőrrel dolgoznak együtt. A cég közlése szerint az utasok átlagosan 4,89-os osztályzatot adtak a Taxify sofőröknek. Mivel a cég országos engedéllyel rendelkezik, minden jogszabálynak megfelel, a debreceni indulás az első állomása az országos terjeszkedésnek.

Több millióan választották eddig a Taxify-utazást Magyarországon

A Taxify észt utazásmegosztó mintegy 2 millió utazást bonyolított le két évvel ezelőtti magyar piacra lépése óta, applikációjukat 250 ezren töltötték le.

 

startup Debrecen Taxify
Kapcsolódó cikkek