Cégvilág

Családbarát intézkedések a multiknál is

A Morgan Stanley budapesti irodájában számos családbarát intézkedéssel igyekeznek elősegíteni a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését.

A Morgan Stanley budapesti irodájában számos családbarát intézkedéssel igyekeznek elősegíteni a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtését. Gyermek érkezésekor például a vállalat a törvényben megszabott hivatalos öt nap mellett további 15 nap extra apasági szabadságot biztosít az édesapáknak, a kismamák pedig a távollétük első 24 hetében a teljes fizetésükre jogosultak.

Fontos számunkra, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyben a kollégáink mind a szakmai környezetben, mind a magánéletben ki tudnak teljesedni. Az egyik viszonylag újonnan bevezetett intézkedésünkkel a gyermeket vállaló kollégáinknak szeretnénk biztosítani, hogy a gyermek megszületésekor még több időt tölthessenek a kisbabával

– mondta el Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR-igazgatója.

A pénzügyi cégnél az a kétszerese az által javasolt tíz napnak, amely a munka és a magánélet közötti egyensúlyról január végén közzétett irányelvtervezetben szerepel – közölték.

Emellett az édesanyákat azzal is igyekszik támogatni a cég, hogy a szülési szabadságuk első fél éve alatt járó csed juttatását kiegészíti a fizetésük száz százalékára. Így ebben az időszakban egyáltalán nem kell jövedelemcsökkenéssel számolniuk a családoknak – írták.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy támogassák a munkapiacról hosszabb időre kieső szakembereket. Ezért különleges programot indítottak olyan szakembereknek, akik legalább kétéves kihagyás után szeretnének újra munkába állni: ez a Return To Work – Lendüljön Újra Munkába, amelyre tavaly több mint százan jelentkeztek. „A 12 hetes, fizetéssel járó program módot ad a munkába való visszarázódásra és a szakmai önbizalom visszaszerzésére.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

családbarát munkahely multi Morgan Stanley apasági szabadság
Kapcsolódó cikkek