Kihirdették szerdán a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or nyerteseit. A Lyonban tartott megmérettetésen Dánia nyerte a fődíjat, a második helyezett Svédország, a harmadik Norvégia lett, a magyar csapat a tizenkettedik helyen végzett.
A kedden és szerdán tartott döntőben összesen 24 nemzet csapata készíthette el fogásait, a magyar csapatot vezető Pohner Ádám séf kedden versenyzett – számolt be a távirati iroda. Pohner Ádámot Csillag Richárd commis segítette, coachként pedig Segal Viktor vett részt a munkában.
A csapat elnöke ezúttal is Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke volt. A versenyzőknek ebben az évben is két ételt kellett elkészíteniük. A versenytémák ezúttal két tavaly elhunyt legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítottak emléket.
A magyar csapat által megalkotott hústéma főszereplője a Carré de Veau „Balaton” fantázianevet kapta. A tálon szerepelt sült borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio- és retekgombóc, mustáros zöldborsó, hagymatarte és egy különleges derelye.
Pohner Ádám tányértémája a Chartreuse Hommage Robuchon nevet kapta a menükártyán, és burgonyával, padlizsánnal, kagylófélékkel készült. A tányéron szerepelt még tormás almasaláta uborkával, zöld spárga, valamint egy pastisszal (francia ánizslikőrrel) készült mártás.
A hústálak zsűrijéhez a váratlanul megbetegedett Hamvas Zoltán helyett csatlakozott Széll Tamás séf is, aki már kétszer is képviselte Magyarországot a versenyen: 2013-ban a tizedik helyet szerezte meg Lyonban, majd az európai kontinensdöntő megnyerése után, 2017-ben a negyedik helyen végzett a világdöntőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.