Cégvilág

Hankook: a dolgozók többsége felvette a munkát

A Hankook Tire rácalmási gyárában a sztrájk ellenére az érintett munkatársak több mint 60 százaléka felvette a munkát – írja közleményében a vállalat.

A Hankookot megdöbbentette, miszerint a szakszervezet kifogásolja, hogy a vállalat a termelés fenntartása érdekében a munka felvételére ösztönzi a munkatársakat. Egy gazdálkodó szervezetnél a folyamatos termelés fenntartása a legtermészetesebb törekvés, hiszen kizárólag egy eredményesen termelő vállalat képes a munkatársai számára jövedelmet, esetleges további juttatásokat és béremelést is kigazdálkodni.

Fotó: Bodnár Boglárka

A vállalat közleménye szerint a Hankook vezetése elkötelezett a magyarországi termelés fenntartása és a munkahelyek megtartása mellett. Mindezek figyelembevételével jelentette be korábban a vállalat a 2019-es, átlagosan 13,6 százalékos béremelést. A cég vezetősége felkészült a sztrájkra és eltökélt abban, hogy a sztrájk ideje alatt – mint eddig is – a törvények betartásával járjon el – írják.

A vállalat szerint az elkövetkező időszakban a partnerek kiszolgálásában nem várható fennakadás.

Leállt a dunaújvárosi Hankook gyár

Kedd 14 órától határozatlan időre szóló sztrájk kezdődött a Hankook Dunaújváros melletti, rácalmási üzemében.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke a Világgazdaságnak telefonon azt mondta, jelenleg a gyár áll, a munkabeszüntetés támogatottsága magas az aktuális műszak (ebből összesen négy van) dolgozóinak körében.

A szakszervezeti alelnök szerint a dolgozók változatlanul elszántak, a sztrájkhajlandóságot 80 százalékra becsülte, a vállalat kedd délutáni közleménye szerint ennél lényegesen kisebb arányban vesznek részt a munkabeszüntetésben.

sztrájk Hankook Tire Rácalmás
Kapcsolódó cikkek