Cégvilág

Sztrájk lesz kedden a Chinoin telephelyein

A cég a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartja.

Kedden 13 és 15 óra között figyelmeztető sztrájkot tartanak a Chinoin-Sanofi több telephelyén, Újpesten, Veresegyházon és Csanyik-völgyben valamint szolidaritási sztrájkot a Sanofi nagytétényi telephelyén. A cég a figyelmeztető sztrájkot tudomásul vette, a sztrájktörvényt minden tekintetben tiszteletben tartja. A bértárgyalások következő időpontja kedd 14 óra – írta a Sanofi kommunikációs vezetője.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) valamint a Chinoin Zrt. vezetősége hétfőn több órán keresztül konstruktív tárgyalásokat folytatott, közölte a VDSZ. A szakszervezet konkrét követelésként megfogalmazott 30 ezer forint személyenkénti béremelés igényét a munkáltató meghallgatta, komolyan vette, a felek érdemi tárgyalást folytattak és megfogalmazták szándékukat a közös megállapodásra.

Illusztráció / Fotó: Darnay Katalin

A szakszervezet múlt héten alakította meg a sztrájkbizottságot a csaknem 2000 főt foglalkoztató Sanofi magyarországi leányvállalatánál, a három magyarországi telephellyel rendelkező Chinoin Zrt.-nél. A Chinoin-Sanofi hangsúlyozta, fontos számára a munkavállalók elégedettsége és megtartása. Ennek érdekében már február elején lépéseket tett a vállalatcsoport felső vezetése felé a 2019. évi bérek további emelése érdekében. A vállalat vezetése ezekre a lépésekre ráerősített, és arra törekszik, hogy mielőbb megállapodás szülessen.

sztrájk Chinoin-Sanofi
Kapcsolódó cikkek