Cégvilág

A Google és a Huawei is megszólalt Android-ügyben

A Google továbbra is biztosítja alkalmazás-letöltési és biztonsági szolgáltatásait az Android operációs rendszeren futó Huawei okostelefon készülékek számára – közölte hétfőn Twitter üzenetben a Google.

A Google a felhasználók körében felmerült kétségek tisztázására kiadott Twitter üzenetében leszögezi, hogy az amerikai kormányzati intézkedések maximális betartása mellett,

a Google Play Android alkalmazásletöltési szolgáltatás, valamint a Google Play Protect biztonsági szolgáltatás továbbra is a Huawei készülékek rendelkezésére áll.

For Huawei users' questions regarding our steps to comply w/ the recent US government actions: We assure you while we are complying with all US gov't requirements, services like Google Play & security from Google Play Protect will keep functioning on your existing Huawei device.

— Android (@Android) 2019. május 20.

A Google vasárnap jelentette be, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium rendeletének értelmében felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei Technologies távközlési berendezés gyártó vállalattal.

Forrás: AFP

A Huawei ennek értelmében a továbbiakban nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és annak új verzióihoz.

A Huawei nyugtatni próbál

A Huawei továbbra is elvégzi okostelefonjai és táblagépei biztonsági frissítéseit és fenntartja a szükséges szoftverszolgáltatásokat azt követően is, hogy a Google beszüntette az Android operációs rendszer frissítését és újabb változatainak elérését számára – jelentette be a kínai távközlési berendezésgyártó cég hétfőn.

„Jelentős mértékben hozzájárultunk az Android operációs rendszer fejlődéséhez és növekedéséhez világszerte” – jelentette ki a Huawei szóvivője.

A Huawei továbbra is ellátja minden meglévő Huawei és Honor márkájú készüléke biztonsági frissítési és ügyfélszolgálati feladatait, beleértve minden, már eladott és még raktáron lévő készüléket is.

A szóvivő bejelentette, hogy a Huawei „megbízható és fenntartható szoftver-ökoszisztémát épít ki ügyfelei számára szerte a világon”.

Ráfázhatnak, akiknek Huawei telefonjuk van

A Google amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új verziókhoz – jelentette New Yorkból a brit hírügynökség bennfentes forrásra hivatkozva helyi idő szerint vasárnap.

 

Android Huawei Google
Kapcsolódó cikkek