Cégvilág

Távozik a Fox News egyik öreg rókája

Távozik a konzervatív, Donald Trumpot támogató Fox News amerikai hírcsatornától Shepard Smith, a televízió egyik vezető műsorvezetője, aki korábban többször is bírálta az elnököt.

Az újságíró váratlanul, élő adásban jelentette be felmondását saját műsora, a Shepard Smith Reporting végén.

„A közelmúltban azzal fordultam a vállalathoz, hogy szeretném elhagyni a Fox News-t. Kérték, hogy maradjak, de végül beleegyeztek. Úgy állapodtunk meg, hogy nem fogok más csatornának tudósítani, legalábbis a közeli jövőben” – tudatta Smith.

Abban bízom, hogy mostani megosztott társadalmunkban a tények fognak felülkerekedni, és az igazság mindig számítani fog, hogy az újságírás és az újságírók túlélnek

– búcsúzott a Fox News nézőitől Smith.

Fotó: Shutterstock

Smith vezette a csatorna rendkívüli hírekkel foglalkozó részlegét is. Emellett egyike volt a csatorna azon kevés neves személyiségeinek, akik bírálatot is megfogalmaztak az amerikai elnökkel szemben. Márciusban Smith amiatt fejezte ki ellenérzését, hogy az elnök bírálta a néhai John McCain szenátort.

Augusztusban pedig azt tette szóvá, hogy az országban „megkérdőjelezhetetlenül terjed a fehér nacionalizmus és a fehér rasszizmus”.

Szóvá tette azt is, hogy Trump a tények ellenére ragaszkodott ahhoz, hogy Alabamát is érintette a Dorian hurrikán.

Shepard Smith a hírtévé 1996-os indulása óta a Fox Newsnál dolgozott.

A Fox News exvezére továbbra is izgatja a filmipar fantáziáját

A hetvenhét éves korában elhunyt Roger Ailes húsz éven át vezette a Fox Newst, bukását az őt ért számos szexuális zaklatási vádak okozták.

 

Donald Trump Fox News Sheperd Smith
Kapcsolódó cikkek