Cégvilág

Rekordév után rekord az évkezdet is

A tavalyi 13 százalékos rekordmértékű forgalomnövekedést is meghaladó, 18 százalékos ugrással nyitották a budapesti fürdők a januárt, az első kilenc napban már több mint 140 ezer vendéget fogadtak. A decembert 430 ezer vendéggel zárták a belföldiek és a külföldiek körében egyaránt egyre népszerűbb létesítmények – tájékoztatta a Világgazdaságot Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. értékesítési és marketingigazgatója. A kimagasló bővüléssel induló év egyik rekordere a Szent Lukács Gyógyfürdő, ahol az előző évinél 23 százalékkal több napijegyet értékesítettek január első harmadában, a Dagályban pedig megduplázódott a forgalom a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az abszolút első helyezett a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő, ahol a tavaly ilyenkor már üzemelő termálrész és szaunavilág forgalma több mint a hatszorosára nőtt az akkorihoz viszonyítva.

A dinamikus évkezdet értékét tovább növeli, hogy a magas bázishoz képest tükröz további növekedést. A BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat tavaly összesen több mint 5 millió vendég kereste fel, a társaság bevétele ennek eredményeként várhatóan meghaladja a 18,3 milliárd forintot, ami 20 százalékos növekedésnek felel meg. A felszálló ág hosszú évek óta tart, 2010-hez képest 72 százalékkal nőtt a társaság forgalma, ami a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és Budapest növekvő turistaforgalmának köszönhető a cég összegzése szerint.

A legnagyobb forgalmú fővárosi fürdő 2019-ben is a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda volt, amely a BGYH összforgalmának 35 százalékát adja. A városligeti intézmény tavaly mintegy 1,8 millió vendéget fogadott, forgalmát 8 százalékkal növelte, miután decemberben is kiemelkedő, 14 százalékos bővülést ért el a napijegyek értékesítése terén. A Széchenyi fürdőben Private Spa néven nyílt új részleg is hozzájárult a növekedéshez, a fejlesztés a pesterzsébeti fürdőben végrehajtott beruházással párhuzamosan zajlott, és hozott azonnal kimutatható többletbevételt.

Az állandó fürdők vendégforgalma közül kiemelkedik a 2018 őszén kibővült, Érték és Minőség Nagydíjjal kitüntetett Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő, valamint a zuglói Paskál. A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő eredményei ugyancsak kiemelkedők, a létesítmény 2019 júliusában nyitott ki újra, és a fél év alatt már több mint 120 ezer vendég kereste fel.

A Széchenyi fürdőt tavaly

1,8

millió vendég kereste fel

Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt
Ezek is érdekelhetik