Cégvilág

Félezer alvállalkozó már digitalizálódott

Sok ezer munkaórányi pluszköltséget takaríthatnak meg digitális megoldásokkal az építőipari cégek. A minőség-ellenőrzés, a tervrajzkezelés és a hibajegyzékek kezelése is egyszerűsödhet és gyorsabb lehet.

Félezer magyar alvállalkozó használja már a BauApp ingyenes szoftverét, amelynek első verziója alig két éve készült el, nyolcadik továbbfejlesztett változata pedig ebben a hónapban lesz elérhető. Az építkezéseken ezzel a minőség-ellenőrzés, a tervrajzok és a hibajegyzékek kezelése egyszerűvé és gyorssá vált, sok ezer munkaórányi pluszköltséget megtakarítva a cégeknek. A BauApp gyors térhódítását a felhasználói igények figyelembevétele is garantálja,

a legutóbbi két változat fejlesztésénél például 270 különböző ügyfélkérésre is támaszkodtak.

Fotó: Shutterstock

Dálnoki Ádám, a BauApp Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy

működésének második évében már nettó 92 millió forintos forgalommal zárt a szoftverfejlesztő cég, az idén pedig, a most célba vett lengyel piaci eredményekkel is számolva, megtripláznák ezt az összeget.

A magyarországinál ötször nagyobb lengyel piacra helyi megoldásokat fejlesztenek, amit piackutatás előzött meg. A BauApp közép-európai piacvezető cég kíván lenni, s ebben előnyére akarja fordítani a régió soknyelvűségében rejlő kihívásokat. A magyar nyelvű változat után már elkészült a lengyelre és az ukránra lefordított applikáció, és hamarosan kijön a román is, mivel a régió építőiparában tevékenykedő alvállalkozóknak csak az anyanyelvükön érdemes terméket fejleszteni.

 

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

BauApp
Kapcsolódó cikkek