Cégvilág

Nem kelendőek az ékszerek mostanság

Kisebb lett a vártnál a Tiffany ékszerház negyedéves profitja, az elemzők nem erre számítottak.

Csökkent, az elemzők által vártnál kisebb lett a Tiffany & Co ékszerház negyedéves profitja. A New York-i székhelyű ékszeripari vállalat azt közölte, hogy a pénzügyi negyedik negyedévben, a január végével zárult három hónapban az adózott eredménye 201,2 millió dollárra, részvényenként 1,66 dollárra csökkent az egy évvel korábbi 204,5 millió dollárról, részvényarányosan 1,67 dollárról.

Elemzők nagyobb, 1,76 dollár részvényarányos profitra számítottak.

A cég negyedéves bevétele a szakértői várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt, 2,8 százalékkal, 1,36 milliárd dollárra emelkedett. A Tiffany negyedéves bevétele Észak- és Dél-Amerikában 4 százalékkal, Európában ugyancsak 4 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben pedig 8 százalékkal nőtt, miközben Japánban 8 százalékkal csökkent.

Fotó: AFP

Az 1837-ben New Yorkban alapított Tiffany cég a január végével záródott pénzügyi évet 541,1 millió dollár adózott eredménnyel zárta, ami kisebb az egy évvel korábbi 586,4 millió dollárnál. A cég éves bevétele 4,4 milliárd dollár volt, ami nagyjából megegyezett az előző évivel.

A Tiffany január végén 326 üzlettel rendelkezett világszerte.

Novemberben jelentették be, hogy a francia LVMH luxuscikk-forgalmazó konszern 16,2 milliárd dollárért (részvényenként 135 dollárért) megveszi a Tiffanyt. Az ügyletet várhatóan ez év közepén zárják le.

Tiffany New York ékszerház ékszer
Kapcsolódó cikkek