Cégvilág

Besegít a beszállító partnereinek a GE Hungary

Folyamatosan termel a GE két veresegyházi üzeme a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések bevezetése után is – tudta meg a Világgazdaság a GE Magyarországtól.

Folyamatosan termel a GE két veresegyházi üzeme a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések bevezetése után is – tudta meg a Világgazdaság a GE Magyarországtól. A társaság ugyanakkor többféle tervet dolgozott ki a válság hatásának enyhítésére, és már eddig is számos intézkedést hozott. Így például az alapanyagok Magyarországra érkezésének folyamatossága érdekében – mint írják – minden lehetséges módon segítik a beszállítóikat, hogy folyamatosan termelhessenek. Rendben zajlik a termékek kiszállítása is, annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzet nagy kihívás a GE fuvarozási és raktározási partnereinek is. A GE azonban – mint közölték – a hosszú távú partnerségek stabilitásában és előnyeiben hisz, így e területen is a bevált partnerhálózatával dolgozik tovább.

Fotó: Kallus György / VG

A Világgazdaság rákérdezett egyes konkrét magyarországi GE-tevékenységek alakulására. „A veresegyházi repülőgép-alkatrészeket javító üzemet – mint az Aviation üzletág egészének ügyfélkörét – erősen érinti a légi közlekedési piac gyors változása. Így minden lehetséges intézkedést megtesz e hatás minimalizálására” – áll a vállalattól kapott válaszban, amelyben a GE Gas Power üzletághoz tartozó, szintén veresegyházi turbinagyár kapcsán egyebek között annyit hangsúlyoztak, hogy annak termelése elengedhetetlen az energiaellátás megbízható és rugalmas működtetéséhez.

Az egészségügyi technológiák és digitális megoldások iránt rendkívüli igény mutatkozik, a GE Healthcare épp néhány éve nyitott regionális szervizközpontot Fóton. Ottani szakemberei helyben javítják az üzletág által gyártott orvosi készülékeket. A szerviz kapacitása bővíthető, munkatársainak szakmai tapasztalatai pedig jól alkalmazhatók a koronavírus-válság idején is.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

koronavírus ipar GE Hungary
Kapcsolódó cikkek