Cégvilág

Védőfelszerelések gyártására állt át a Dior és a Chanel

A dolgozók önkéntes alapon állnak munkába, és a védőmaszkokat a kulcságazatokban, a közlekedésben és az élelmiszeriparban, -kereskedelemben dolgozóknak adományozzák.

Egészségügyi védőmaszkok gyártását kezdte meg a Christian Dior francia divatház egyik üzeme, hasonló döntést hozott a Chanel divatház, amely orvosi köpenyeket és más védőfelszereléseket is készít.

Az LVHM tulajdonában lévő Dior egyik Bretagne-i üzemében gyárt védőmaszkokat. Ebben az üzemben eddig gyermekruházatot készítettek.

A dolgozók önkéntes alapon állnak munkába

- közölte a divatcég, amelynek minden üzeme bezárt a koronavírus-járvány feltartóztatására Franciaországban három hete elrendelt korlátozások és a termékei iránti kereslet zuhanása miatt.

Fotó: AFP

Az LVHM két hete kórházi fertőtlenítőgél „nagy mennyiségű” gyártását kezdte meg olyan franciaországi üzemeiben, ahol amúgy Dior, Guerlain vagy Givenchy márkájú luxusparfümök és egyéb kozmetikai cikkek készülnek.

A Dior közölte, hogy a védőmaszkokat a kulcságazatokban, a közlekedésben és az élelmiszeriparban, -kereskedelemben dolgozóknak adományozzák.

Az orvosi védőfelszerelésekben Franciaország még mindig nagy hiányt szenved annak ellenére, hogy a kormány egymilliárd maszk gyártását rendelte el a közelmúltban. Emmanuel Macron államfő kedden arra tett ígéretet, hogy év végéig az ország önellátóvá válik védőmaszkokban azután, hogy az olyan nagy vállaltok, mint a Michelin gumigyár, a Faurecia gépkocsialkatrész-beszállító is ezek gyártására állt át.

A múlt héten az LVHM riválisa, a Kerint jelentette be, hogy luxusmárkái, mint az Yves Saint Laurent és a Balenciaga francia, valamint a Gucci olasz divatház egészségügyi védőfelszerelések gyártásába kezdenek.

koronavírus Dior Chanel
Kapcsolódó cikkek