Cégvilág

Boeing utasszállítókat alakít át szállítmányozásra a DHL

A cég négy átalakított Boeing 767-300 repülőkkel növeli szállítási kapacitását.

A DHL Express és a Boeing bejelentette, hogy a DHL Express a jövőben négy, átalakított Boeing 767-300 repülővel bővíti állományát, ezzel is mutatva a vállalat elkötelezettségét, hogy költséghatékony és megbízható repülőkkel modernizálja és egyben növelje flottáját.

A Boeing utasszállítóból szállítmányozásra alkalmas repülőket alakított ki, hogy megfeleljen a DHL Express és az egyre növekvő globális expressz szolgáltatás iránti igényeknek.

Nagyon örülünk, hogy újabb B767-es gépekkel bővíthetjük a DHL Express légi flottáját. Globális flottánkban már sok éve használunk 767-300F modelleket szerte a világon, és nagyon vártuk a folytatást, hogy az átalakított 767-300-as gépek is szolgálatba álljanak. Ez a típus bizonyítottan sokoldalú, nagyon sokat jelent számunkra a hatékonyság növelése, miközben egyidejűleg csökkenteni tudjuk környezeti lábnyomunkat. Ezzel is közelebb kerülünk 2025-ös stratégiánkban kitűzött céljainkhoz, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást biztosítsuk ügyfeleink számára

– mondta Geoff Kehr, a DHL Express SVP globális légi flotta menedzsere.

Fotó: Kallus György / VG

Az átalakított B767-300 gyakorlatilag ugyanolyan rakománykapacitással rendelkezik, mint a 767-300F teherszállító, kb. 50 tonnás szerkezeti hasznos súllyal, körülbelül 3 000 tengeri mérföld (5 556 kilométer) és 412 000 font (186 880 kilogramm) a maximális felszállási tömege.

A Boeing elhivatottságát tükrözi, hogy olyan repülőket szállít a DHL számára, amelyek a világ egyik legmegbízhatóbb logisztikai és expressz szolgáltatójának sikeréhez szükséges teherfuvarozási kapacitással bír. Örülünk, hogy a Boeinget választották operációs működésük optimalizálásához. A Boeing, eddig 51 megrendelést és kötelezettségvállalást kapott az átalakított 767-300 repülőgépekre

– mondta Ihssane Mounir, a The Boeing Company Kereskedelmi értékesítés és marketing vezető alelnöke.

A DHL Express innovatív megoldásokat és technológiákat alkalmaz. 2025-ös stratégiájában a határokon átnyúló e-kereskedelem további terjedésére, és ennek eredményeként az egyre növekvő nemzetközi szállítási igényre számítanak. Ezért a cél egy jól összekapcsolt globális hálózat, miközben csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást, figyelembe véve a környezetvédelmi elvárásokat, valamint a partnerek, ügyfelek igényeit. 2019 óta a DHL Express 14 csúcskategóriás üzemanyag-hatékony Boeing 777F-re cserélte az idősebb 747-400-as modelleket. A DHL Express több mint 260 dedikált repülőgépet üzemeltet 17 partner légitársasággal, több, mint napi 3000 útvonallal, 220 országban és területen szolgáltat.

DHL Express szállítmányozás Boeing
Kapcsolódó cikkek