Cégvilág

Megszűnt a Kartonpack feletti állami felügyelet

A ársaság a gyógyszeripar megnövekedett mértékű megrendeléseit magas színvonalon teljesíti, likviditási háttere megfelelő.

A során teendő intézkedések keretében gazdálkodó szervezet működésének a magyar állam felügyelete alá vonásáról szóló kormányrendelet a Kartonpack Dobozipari Nyrt.-t 2020. április 17-én a magyar állam felügyelete alá vonta – közölte a nemzeti kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Bártfai-Mager Andrea közleménye szerint a magyar állam nevében az állami felügyeletből eredő feladatokat a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos látta el.

Fotó: Oláh Tibor

Az állami felügyeletet gyakorló áttekintette a társaság vagyoni helyzetét, működését és megtette azokat az intézkedéseket, amely az állami felügyelet hatékony ellátásához szükségesek. A közlemény szerint a társaság a gyógyszeripar megnövekedett mértékű megrendeléseit magas színvonalon teljesíti, likviditási háttere megfelelő.

A 2019. évi könyvvizsgálat auditálása során feltárt problémák megoldása érdekében a társaság vezetése a legszükségesebb intézkedéseket megtette, és pénzügyi átvilágítást rendelt el, melynek célja a társaság szabályos működésének megteremtése.

Az állami felügyelet keretében megtett intézkedésekről a kormánybiztos a társaság vezetését tájékoztatta; a jogszabályi előírásoknak megfelelően ezzel a felügyelet megszűnt.

Szakmai tevékenységében komoly tapasztalattal bíró, a térségben jelentős foglalkoztató társaság a Kartonpack Nyrt., amelynek stratégiai célja továbbra is a hazai gyógyszeripar megrendeléseinek folyamatos teljesítése.

kartonpack
Kapcsolódó cikkek