Cégvilág

Tehergépjármű-szerelői képzést indít a Scania

A Scania Hungária Kft. folytatja a többéves együttműködést a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum, Fáy András Technikummal.

A több mint 100 éve működő Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum oktatási intézményben idén is elindul a Scaniaval közös tehergépjármű szerelői képzés. A cég közlése szeirnt,

Az ingyenes képzésre azok jelentkezését várják, akik az ország bármely szakképzésében nappali tagozaton tanulnak, továbbá autószerelő, autóelektronikai műszerész és autótechnikus szakmára szakosodtak, valamint az idei tanévben iskolájuk végzős osztályába lépnek.

A program tervezetten 120 órás (nagyrészt online), melynek elméleti és gyakorlati része a Fáy András Technikumban (BGSZC) zajlik, kiegészülve a tanuló lakóhelyéhez legközelebb eső Scania márkaszervizben (Biatorbágy, Budapest, Lébény, Nagykanizsa, Szeged, Tiszaújváros) folytatott szakmai gyakorlattal.

Fotó: Gustav Lindh / Scania

A programban részt vevők a Scania-szabványnak megfelelő szakmai képzésben vesznek részt, és lehetőséget kapnak a legújabb technológiával és professzionális felszereléssel való munkavégzésre.

A tanulmányi eredménytől függően akár 45 ezer forint ösztöndíjat is kaphatnak a diákok, vagy havi nettó 8 ezer forintos étkezési hozzájárulást. A vidékről érkezőket az ingyenes budapesti kollégiumi elhelyezésen kívül utazási támogatással is segíti a társaság. A képzést sikeresen elvégzők lehetőséget kapnak a Scania magyarországi szervizhálózatában történő elhelyezkedésre.

Scania tehergépjármű-szerelő
Kapcsolódó cikkek