Cégvilág

Tömeges fertőzés a Molnál

200-an produkáltak pozitív teszteket a tiszaújvárosi cégnél.

A koronavírus ismét felütötte a fejét, most éppen a Molnál: 200-an produkáltak pozitív teszteket a tiszaújvárosi vállalatnál – írja a Blikk.

A lap szerint a Mol a német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól tudta meg azt, hogy a fertőzések száma jelentősen megugrott, miután úgy döntöttek, hogy a tiszaújvárosi projekten dolgozókat is tesztelik. A hírek szerint

a vírusos munkavállalók közül mind a 200-an tünetmentesek, jelenleg pedig a szálláshelyükön maradnak, és természetesen karantén vár rájuk. A kontaktkutatás már el is kezdődött.

A Blikk azt írja, a külföldi dolgozók kizárólag negatív tesztek és két hét karantén után léphetnek be a telephelyre. A vállalat is szigorított az előírásain, a második hullámra készülve kötelezővé tették a maszkviselést, a gyakori kézfertőtlenítést, illetve az előírt távolságok betartását is.

Fotó: VG

Október végéig az összes szellemi munkavállalót le fogják tesztelni. Azt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, hogy hány tesztet végeztek el, így nem lehet tudni, hogy mekkora a pontos aránya a vírussal megfertőződött munkavállalóknak – közli a portál.

A cég már ki is adott egy közleményt a történtekkel kapcsolatban, ezt Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere tette közzé Facebook-oldalán.

https://www.facebook.com/105708004396727/photos/a.106331787667682/183541623280031/?type=3

fertőzés koronavírus Mol
Kapcsolódó cikkek