Cégvilág

Az Indamedia megvette az Index részvényeit

Az Indamedia visszavásárolja a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Index.hu részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozik, a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki. Bodolai László marad a csoport médiajogásza – jelentette be az Indamedia a Kreatívnak eljuttatott közleményben.

Az Indamedia Network Zrt. bejelentette:

visszavásárolják a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA) az Index.hu Zrt. részvényeit, így a jövőben az újság az Indamedia-csoport tagjaként folytatja működését.

Fotó: AFP

„Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról,

mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését”

– olvasható a közleményben.

A laptól közös megegyezéssel távozik Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztő.

A lap új, november 23-án azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa lesz, az utóbbi digitális ügynökség múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz Ákos az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett.

A VG.hu korábban megírta, hogy távozik az Index vezérigazgató-főszerkesztője, és a döntés érinteni fogja Bodolai László igazgatósági elnök, a lapot kiadó alapítvány elnökének pozícióját is.

Bodolai nem kívánt élni az Indamedia felajánlásával, hogy maradjon az Index igazgatósági tagja,

ő a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

Kapcsolódó cikkek