Cégvilág

A Mastercard és a Visa is megszakította az üzeletet a Pornhubbal

A tiltás azért lépett életbe, mert felmerült a gyanú, hogy a pornóoldalon kiskorúakat szexuálisan ábrázoló felvételek, illetve nemi erőszakról is találhatók videók.

A Mastercard és a Visa felfüggesztette a kifizetéseket a Pornhub nevű szexoldalon. A tilalom azért lépett életbe, mert még a hónap elején merült fel a gyanú, hogy a világ legnagyobb pornóoldalán kiskorúakról készült szexuális tartalmú felvételek, valamint nemi erőszakról is találhatók videók – írja a CNN.

A Times magazin írása után, a Mastercard indított először vizsgálatot az ügyben, és arra jutottak, hogy jelentős mennyiségben található illegális tartalom a pornóoldalon.

Letiltottuk kártyáink használatát a Pornhub felületén. Erre azért került sor, mert az elmúlt napokban lefolytatott vizsgálatok megerősítették, hogy törvényellenes tartalmak is találhatóak a honlapon

– ismertette a Mastercard szóvivője.

Fotó: JACK TAYLOR / AFP

Az előzetes hírekre reagálva a Visa is felfüggesztette szolgáltatásait a Pornhub oldalán, habár saját vizsgálatukat még nem zárták le.

Tekintettel arra, hogy egyre bizonyosabb az illegális tartalmak fellelhetősége a pornóoldalon, a Visa felfüggeszti kártyáit a honlapon egészen addig, amíg saját vizsgálataik le nem zárulnak.

– írta a Visa közleményében.

A tiltásokra reagálva a Pornhub úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten csalódottak az akció miatt, mivel már az ügy előtti napokban megkezdték implementálni az új szűrőrendszerüket, amely minden nem hitelesített tartalmat és felhasználót blokkol a rendszerükben.

A techradar.com által hivatkozott felmérés szerint, a világ egyik leglátogatottabb honlapja a Pornhub 2850 milliárd havi megtekintéssel, amivel megelőzi az Amazont(2290 milliárd) és a Netflixet(2210 milliárd) is.

Pornhub MasterCard szexuális erőszak Visa
Kapcsolódó cikkek