Cégvilág

Karanténba vonult az Airbus ötszáz alkalmazottja

Otthoni karanténba vonult vasárnap az Airbus európai repülőgépgyártó vállalat mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban.

Otthoni karanténba vonult vasárnap az Airbus európai repülőgépgyártó vállalat mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban, mert a cég helyi üzemének 21 munkatársát pozitívan tesztelték koronavírusra.

A vállalat tájékoztatása szerint a munkatársakat arra kérték, hogy óvintézkedés gyanánt maradjanak otthon.

Egészségügyi tisztségviselők még vizsgálják, mi okozta a járványgóc kialakulását. Egyelőre még az sem világos, hogy a dolgozók a vírus fertőzőbb, elsőként Nagy-Britanniában kimutatott változatát kapták-e el, amely most Európa több országában is, de máshol a világon is terjed.

Fotó: Eric Piermont / AFP

Az Airbus több mint tizenkétezer embert foglalkoztat a hamburg-finkenwerderi üzemében, s ezzel az észak-német város legnagyobb ipari munkaadójának számít.

Szombaton a berlini Humboldt kórházat helyezték karantén alá, miután húszan – páciensek és egészségügyi dolgozók – megfertőződtek a vírus brit mutációjával. A karantén ezerötszáz orvosra, ápolóra és a műszaki személyzet tagjaira, valamint több mint négyszáz betegre terjed ki.

A 83 millió lakosú Németországban eddig 2 147 273 ember fertőződött meg igazolhatóan koronavírussal, közülük 52 148-an haltak meg a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben. A gyógyultak száma 1 828 106.

Airbus karantén koronavírus dolgozó
Kapcsolódó cikkek